יום שלישי, 7 במאי 2013

דו"ח ניסוי

מטרה/בעיה: כיצד הטמפ' משפיעה על קצב תפיחת הבצק?
השערה: ככל שהטמפ' תהיה גבוהה יותר כך הבצק יתפח מהר יותר.
מהלך הניסוי: יצרנו את הבצק בכך שערבבנו קמח, שמרים ומים. חילקנו את הבצק ל - 2 חלקים שווים. 
שמנו את הבצק על 2 צלחות זהות כך ששום כלי לא יקלוט יותר חום מהשני וכך ישתבשו תוצאות המחקר.
הנחנו צלחת אחת עם בצק במקרר ואחת בחוץ. בדקנו מהו גודל התפיחה כל 10 דקות במשך 30 .
כלים וחומרים: קערה, שתי צלחות חד פעמיות לבנות, קמח, שמרים, מים ומקרר.
תוצאות: הבצק ששהה בקירור, תפח פחות מהבצק ששה בטמפרורת החדר.
שתי הקערות לפני תחילת הניסוי.

מסקנות: המסקנה היא שככל שהטמפ' בה נמצא הבצק גבוהה יותר כך גם גם קצב התפיחה גבוה יותר.
המלצות לעתיד: אפשר אולי לבדוק עוד אלמנטים בהם קצב התפיחה של הבצק משתנה כגון כמות השמרים או סוג הקמח



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה