יום שבת, 18 במאי 2013

תקציר הניסוי, קיים גם בעותק פיזי.

מגישים: ניצן גת, יותם איילון, עמית לוי וסידי הק.

מורה: פנינה חכמון

 

 

 

תקציר ניסוי  - בדיקת השפעת הטמפרטורה על תפיחת הבצק

 

מבוא: בעבודת חקר בביולוגיה בדקנו כיצד הטמפרטורה משפיעה על תפיחת הבצק.

          

  כדי  לבדוק זאת ערכנו ניסוי (מהלך הניסוי מפורט בהמשך).

 

 

השערה: ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר, כך הבצק יתפח יותר ונפחו יגדל.

 

 

שאלת החקר:  האם הטמפרטורה משפיעה על תפיחת הבצק?

 

 

תיאור התהליך:

 

כלים וחומרים: שתי צלחות זהות, שמרים, קמח.

 

ראשית, הכנו שני בצקים מכמות זהה של קמח ומכמות זהה של שמרים והנחנו את שני הבצקים על שתי

 

צלחות זהות. כל הפעולות נעשו במטרה לבודד משתנים כדי לא לשבש את תוצאות הניסוי.

 

לאחר מכן שמנו צלחת אחת בתור מקרר (בטמפ' של 19  c 0) ואת השנייה חשופה לשמש

 

 (בטמפ' של 30c 0 ).

 

את הצלחות בדקנו כל 10 במשך 30 דקות.

 

ממצאים: לאחר 30 דקות שהבצקים תפחו בטמפרטורות שונות, הבצק ששהה במקרר כמעט לא תפח.

 

לעומתו, הבצק ששהה חשוף לשמש כמעט הכפיל את גודלו.

 

 

מסקנות: תפיחת הבצק משתנה בהתאם לטמפרטורה שבו הבצק שרוי. כלומר, ככל שהבצק יהיה בטמפרטורה גבוהה יותר, כך הוא יתפח יותר.

 

 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה