יום שני, 1 באפריל 2013

תכנון החקר

תכנון החקר
* קצב טפיחת הבצק בטמפ' שונות.
השערתנו היא שהטמפ' תהיה גבוה יותר כך
א. תכנון בניסוי -
כלים וחומרים: 2 קערות בצק ושמרים
מהלך הניסוי:  לוקחים את שתי הקערות אחת מהן שמים בשמש אחת בטמפ החדר ואחת במקרר לאחר כמה דקות בודקים מי תפח הכי מהר ומסיקים מסקנות
גורם מבודד: הטמפ' שבו נמצא הבצק
בקרה: אותה כמות בצק, אותה כמות שמרים, אותה קערה.
תכנון התוצאות: מציגים את התהליך באמצעות תמונות המתארות את התהליך (תמונה אחת אלף מילים) 

תגובה 1:

  1. שלום. הבלוג שלכם מאוד יפה, אבל...
    -לא שיניתם את הכותרת לפי נושא הבלוג שלכם ולכן הבלוג שלכם לא מושך את העין במיוחד.
    -שאלת החקר שלכן מעניינת, עשינו משהו מאוד דומה, אבל הניסוח של השאלה לא בדיוק ממוקד, אני מציעה לכם לנסח את השאלה מחדש כך שיהיה ברור שהטמפרטורה של הבצק היא מה שמשפיע על התפיחה.
    -חוץ מזה, שאלות המשנה שלכם ענייניות, והרקע המדעי שלכם מסודר יפה (אגב, לא כתבתם מאיפה השגתם את המידע הזה).
    -תכנון החקר שלכם יפה, אתם יכולים להיות שם יותר ממוקדים ולכתוב לאחר כמה דקות אתם בודקים את הבצקים ולא לכתוב סתם שאתם בודקים אחרי כמה דקות.
    -הניסוח שלכם בסדר, אבל חשוב שתקפידו על רווחים וסימני פיסוק כדי שיהיה יותר נוח לקרוא את תוכן הדברים.
    -לא כתבתם בבליוגרפיה!
    -הבלוג שלכם לא בדיוק אסתטי, הכתב שבו בחרתם לכתוב את הבלוג הוא קטן מידי ולא הקפדתם לערוך את המידע בפסקות או לפחות לעשות רווח בין השורות.
    -לא עשיתם את הניסוי, רק תכננתם אותו ולכן אין אמצעי המחשה כלשהם חוץ מתמונה של בצק בהתחלה ותמונה של מעבדה בפוסט הראשון.
    -לא הצגתם את הנושא בצורה מאוד ברורה אבל הנושא אכן מעניין.
    -אין בקרה וחזרות על הניסוי, כי אין ניסוי, שימו לב.
    -אהבתי בבלוג שלהם שלא חפרתם על הנושא ושהכנסתם רק מידע רלוונטי.
    -נסו לחשוב על דרכים להפוך את הבלוג ליפה ומעניין יותר.
    זה כיף לתת ביקורת, אבל אני מצטערת אם העלבתי:)

    השבמחק