יום שני, 1 באפריל 2013

רישום נושא העבודה ושאלת חקר ממוקדת + רקע מדעי

א. נושא ושאלת החקר
1. כיצד הטמפרטורה משפיעה על קצב תפיחת הבצק
2. כי אבא של ניצן הציע לנו את זה.
3. כיצד הטמפרטורה משפיעה על קצב תפיחת הבצק
 ( לא קיבלנו הערות)
4. המשתנה הבלתי תלוי: קצב תפיחת הבצק.
    המשתנה התלוי : הטמפ'.
5. ניסוי.

ב. רקע מדעי

שאלות על הגורם המשפיע
שאלה: מהי הטמפרטורה הנמדדת?
תשובה: במקרר 3 מעלות בחוץ 25 מעלות
שאלה: אם יש הבדל בחומר שממנו עשוי הכלי? (מתכת לעומת פלסטיק)?
תשובה: כן אם הוא עשוי ממתכת הכלי יקלוט חום והבצק התחממם יותר מהר.
שאלה: האם הלחות משנה משהו?
תשובה: לחות גבוהה מדי מונעת ייצור מספק של גזים ואז הבצק לא תופח
שאלה: האם יש השפעה לצבע הכלי (בהיר לעומת כהה)?
תשובה: כן ככל שהכלי יותר כהה כך יספוג יותר חום וזה ישפיע על התפתחות הבצק.
שאלה: האם מקום מוצל או מקום מואר משפיע על הטמפ?
תשובה: כן ככל מהמקום מואר אז הטמפ' יותר גבוהה
שאלות על הגורם המושפע
שאלה: מהי כמות הבצק?
תשובה: 150 גרם
שאלה: תוך כמה זמן הבצק יתפח?
תשובה: 30 דקות
שאלה: האם סוג הבצק משפיע?
תשובה: כן סוג הבצק מקווה את קצב התפיחה
שאלה: מהי כמות השמרים?
תשובה: 2 כפות
שאלה: האם כמות הקמח והמים צריכה להיות שווה בכל אחד מהמקרים?
תשובה: כן כי אז קצב התפיחה יהיה שונה 

מקורות מידע:
סבתא של יותם 
אמא של יותם 
בדיקה של הכמויות
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=223&ArticleID=10079- האתר איך אופים לחם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה