א. נושא ושאלת החקר
1. כיצד הטמפרטורה משפיעה על קצב תפיחת הבצק
2. כי אבא של ניצן הציע לנו את זה.
3. כיצד הטמפרטורה משפיעה על קצב תפיחת הבצק
( לא קיבלנו הערות)
4. המשתנה הבלתי תלוי: קצב תפיחת הבצק.
המשתנה התלוי : הטמפ'.
5. ניסוי.
שאלה: מהי הטמפרטורה הנמדדת?
תשובה: במקרר 3 מעלות בחוץ 25 מעלות
שאלה: אם יש הבדל בחומר שממנו עשוי הכלי? (מתכת לעומת פלסטיק)?
תשובה: כן אם הוא עשוי ממתכת הכלי יקלוט חום והבצק התחממם יותר מהר.
שאלה: האם הלחות משנה משהו?
1. כיצד הטמפרטורה משפיעה על קצב תפיחת הבצק
2. כי אבא של ניצן הציע לנו את זה.
3. כיצד הטמפרטורה משפיעה על קצב תפיחת הבצק
( לא קיבלנו הערות)
4. המשתנה הבלתי תלוי: קצב תפיחת הבצק.
המשתנה התלוי : הטמפ'.
5. ניסוי.
ב. רקע מדעי
שאלות על הגורם המשפיעשאלה: מהי הטמפרטורה הנמדדת?
תשובה: במקרר 3 מעלות בחוץ 25 מעלות
שאלה: אם יש הבדל בחומר שממנו עשוי הכלי? (מתכת לעומת פלסטיק)?
תשובה: כן אם הוא עשוי ממתכת הכלי יקלוט חום והבצק התחממם יותר מהר.
שאלה: האם הלחות משנה משהו?
תשובה: לחות גבוהה מדי מונעת ייצור מספק של גזים ואז הבצק לא תופח
שאלה: האם יש השפעה לצבע הכלי (בהיר לעומת כהה)?
תשובה: כן ככל שהכלי יותר כהה כך יספוג יותר חום וזה ישפיע על התפתחות הבצק.
שאלה: האם מקום מוצל או מקום מואר משפיע על הטמפ?
תשובה: כן ככל מהמקום מואר אז הטמפ' יותר גבוהה
שאלות על הגורם המושפע
שאלה: מהי כמות הבצק?
תשובה: 150 גרם
שאלה: תוך כמה זמן הבצק יתפח?
תשובה: 30 דקות
שאלה: האם סוג הבצק משפיע?
תשובה: כן סוג הבצק מקווה את קצב התפיחה
שאלה: מהי כמות השמרים?
תשובה: 2 כפות
שאלה: האם כמות הקמח והמים צריכה להיות שווה בכל אחד מהמקרים?
תשובה: כן כי אז קצב התפיחה יהיה שונה
מקורות מידע:
סבתא של יותם
אמא של יותם
בדיקה של הכמויות
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=223&ArticleID=10079- האתר איך אופים לחם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה